Hlavní obsah

Od pondělí se v některých krajích otevřou školky pro všechny děti

Novinky, coe

Od pondělí 26. dubna se budou moci vrátit do školek a obdobných dětských skupin děti všech věkových kategorií, zatím však jen v krajích, které vykazují nízký nárůst nově nakažených koronavirem. V současnosti jsou to kraje Královéhradecký a Karlovarský. V pondělí to na tiskové konferenci sdělil ministr zdravotnictví Petr Arenberger.

Arenberger: Od pondělí se v některých krajích otevřou školky pro všechny dětiVideo: ČTK

 
Článek

„V Královéhradeckém kraji a Karlovarském kraji umožníme dětem kompletní přístup do mateřských škol ve všech věkových skupinách, v dětských skupinách a lesních školkách a podobných zařízeních. V těchto dvou krajích ve školkách už nebude potřeba nosit roušky a provádět antigenní testy,“ uvedl Arenberger s tím, že v těchto krajích je výskyt nově nakažených v průměru nižší než 100 infikovaných na 100 tisíc obyvatel.

Pravidla pro venkovní sportování se změní, rozestupy budou menší

Domácí

„Můžeme si to dovolit pro nízkou incidenci onemocnění v populaci. V průběhu tohoto týdne se možná podaří dosáhnout podobné incidence v dalších krajích. Hlavním kandidátem je Plzeň,“ dodal Arenberger.

„Ve čtvrtek se vláda znovu sejde a posoudí tento parametr a čísla, která souvisí s vlivem Velikonoc, a pokud uvidíme, že epidemiologická situace to umožňuje, zároveň rozhodneme o následných krocích, které máme rámcově již připraveny na další období, a rozhodneme o dalším balíčku nejen ve školách, ale i v dalších oblastech našeho života,“ doplnil Arenberger.

Od pondělí 26. dubna se také obnoví praktická výuka na středních školách a v posledních ročnících vysokých škol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám