Hlavní obsah

Obří londýnská nemocnice kvůli chybějícím sestrám zeje prázdnotou a odmítá pacienty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Čtyři tisíce lůžek v londýnské nemocnici Nightingale zůstávají prakticky nevyužité, uvedl list Daily Mail. Zařízení přitom na začátku dubna s velkou pompou otevřel ministr zdravotnictví Matt Hancock a na dálku i princ Charles. Důvodem je nedostatek zdravotních sester. Dosud se tak v nemocnici léčilo pouze 41 pacientů s nemocí covid-19.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Výstavba provizorní nemocnice Nightingale Hospital v LondýněVideo: Reuters

 
Článek

Od svého otevření 7. dubna byla polní nemocnice v Londýně nucena odmítnout 50 nakažených koronavirem, kteří vyžadovali intenzivní péči. Třicet lidí sem přitom chtěly přemístit jiné londýnské nemocnice, které pro ně už neměly kapacitu.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Mezi řediteli těchto nemocnic nyní panují obavy, že Nightingale se stala tzv. bílým slonem, protože její zdroje by mohly posloužit ostatním nemocnicím, ale takto zůstávají nevyužity.

Chybí nám specializované zdravotní sestry, které by mohly pracovat s pacienty na JIP.
Zaměstnanec Nightingale

Podle listu The Guardian je největším problémem nemocnice rekrutování zdravotních sester. „Máme dost pracovníků včetně lékařů. Chybí nám ale specializované zdravotní sestry, které by mohly pracovat s pacienty na jednotce intenzivní péče. Tyto sestry pracují už v jiných nemocnicích a nemůžeme je roztrhnout napůl. Zkrátka jich není dost,“ řekl Guardianu jeden z pracovníků v Nightingale.

V nemocnici tak dosud léčili pouze 41 lidí s koronavirem. Čtyři z nich zemřeli, sedm dalších se zotavilo alespoň tak, že nepotřebovali intenzivní péči. Dalších 30 pacientů v nemocnici dosud zůstává.

V britských nemocnicích došly ochranné pomůcky, pacientů přibývá

Koronavirus

Nightingale byla otevřena na začátku dubna. U slavnostního otevření nechyběl ani ministr zdravotnictví Matt Hancock, skrze videohovor se k němu přidal i princ Charles, který byl toho času v karanténě. Polní nemocnice měla být schopna poskytnout intenzivní péči až 4000 pacientům. Při plném využití by v ní ale muselo pracovat 16 tisíc zdravotníků.

Odstrašující analýza

Oficiální úterní statistika britského ministerstva zdravotnictví uvedla, že koronaviru v zemi podlehlo 17 337 lidí. Podle analýzy, kterou zveřejnil list Financial Times, je ale situace mnohem horší. Nemoci covid-19, kterou virus způsobuje, mělo údajně podlehnout více než 41 tisíc lidí.

Na terminálu letiště Heathrow trvale žije 30 bezdomovců

Evropa

Vládní statistika totiž zahrnuje lidi s pozitivními testy na SARS-CoV-2, kteří zemřeli v nemocnicích. Analýza Financial Times počítá i s dalšími oběťmi, především z domovů seniorů, pečovatelských domů a domácností.

Reklama

Výběr článků

Načítám