Hlavní obsah

V Praze by mohly být povinné roušky i při vyučování

Aktualizováno

V Praze by mohly být při výuce povinné roušky na druhém stupni základních škol a na středních školách, uvedla agentura ČTK s tím, že to mají během čtvrtka vyhlásit hygienici. Primátor Zdeněk Hřib (Piráti) avizoval, že by mohlo dojít i k zavedení povinných roušek při venkovních akcích.

Článek

Vedení pražského magistrátu jedná ve čtvrtek ráno o zavedení dalších opatření s ředitelkou pražské hygienické stanice Zdeňkou Jágrovou.

„Na základě našeho dnešního jednání pražská hygienická stanice zvažuje zavedení roušek ve všech školách, kromě prvních stupňů základních škol. To znamená, že by je žáci druhého stupně základních škol, všech středních i vysokých škol museli nosit nejen ve společných prostorách, ale i ve třídách," sdělil Hřib.

Rozhodnutí je na hygienicích. Kdy hygienici své rozhodnutí zveřejní, primátor neuvedl.

Úmysl zavést roušky i při vyučování potvrdil ČTK ve středu předseda Asociace ředitelů základních škol Michal Černý s odvoláním na hlavní pražskou hygieničku Zdeňku Jágrovou. „V té souvislosti jsme se bavili o tom, jak dlouho by to mohlo trvat, a ona mi řekla, že to vypadá na delší dobu," řekl.

Hřib už dříve avizoval, že jednou z možností je zavedení povinného nošení roušek i při vyučování. Ve čtvrtek České televizi řekl, že ve hře jsou i povinné roušky u venkovních akcí nad 100 lidí.

Stát zakáže vnitřní akce na stání pro víc než 10 lidí

Domácí

Možný scénář vývoje v hlavním městě zmínil na Twitteru starosta Prahy 7 a poslanec Jan Čižinský, který je lídrem koaličního uskupení Praha sobě. „Dnes zaznělo na poradě s hygienou, že pokud se bude situace vyvíjet jako dosud, v listopadu dojdou nemocniční lůžka a hlavně personál k nim,” uvedl.

Pražská hygienická stanice ve středu večer uvedla, že v metropoli přibylo za den 255 potvrzených případů covidu-19, o 117 méně než v rekordní úterý. Zároveň jde o nejnižší hodnotu přírůstku v pracovní den od minulého čtvrtka.

Od začátku epidemie potvrdily laboratoře v Praze celkem 7986 lidí s novým koronavirem. Přes 5000 z nich se z nemoci uzdravilo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám