Hlavní obsah

Noste roušky nebo šály, doporučuje vláda lidem. Sama to nedodržuje

Novinky, zpe
Praha

Když jdete ven, noste roušky, šály nebo šátky přes ústa a nos. Takhle lidem v pondělí radil ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) i další politici. Na večerní tiskovou konferenci vlády ale premiér Andrej Babiš (ANO) i ostatní ministři dorazili bez roušek.

Záznam: TK po jednání vládyVideo: ČTK

 
Článek

„Roušky nosíme, ale teď nemusíme, jsme v bezpečné vzdálenosti,“ odvětil Babiš na otázku, proč sama vláda nejde příkladem a roušky si nevezme.

Premiér dodal, že úřad vlády udělal bezpečnostní opatření a do Strakovy akademie pouští jen veřejnoprávní média a dvě soukromé televize. „Zrušil jsem také veškerá jednání, mluvíme spolu přes videokonference,“ zdůraznil Babiš.

Lidé starší 70 let by podle vlády neměli opouštět domovy

Koronavirus

Šéf krizového štábu a náměstek ministra zdravotnictví Roman Prymula prohlásil, že vláda nic nepodceňuje.

„Tady (na úřadu vlády - pozn. red.) jsme v trochu jiném prostředí. Když dnes probíhal krizový štáb, tak hasiči byli velmi dobře připraveni, u vchodu byla termokamera, měřila se teplota, byli jsme vybaveni rouškami, je tam mnohem menší prostor,“ uvedl Prymula.

Jak šel čas s rouškami: Od „milionu na skladě” po „zlepšíme to do tří týdnů“

Domácí

Na to, aby lidé nosili roušky nebo šály a šátky, apeloval v pondělí ve videu ministr vnitra Hamáček. „Všechna doporučení říkají, že cokoliv je lepší než nic,” říkal Hamáček.

Když vycházíte z domova, zakryjte si prosím ústa, vyzývá HamáčekVideo: Twitter Jana Hamáčka

Reklama

Výběr článků

Načítám