Hlavní obsah

Německo řeší hromadnou nákazu po otevření restaurace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V okrese Leer ve východním Frísku prověřují úřady hromadnou nákazu více než 18 lidí. Trasování nakažených se sbíhá k jedné restauraci v městečku Moormerland. Pokud se zjistí, že se všichni nakazili tam, bude to první případ hromadné nákazy po uvolňování opatření proti šíření koronaviru SARS-CoV-2, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Reuters

Testování na koronavirus.

Článek

Nákaza je spojována s 15. květnem, kdy se v podniku Alte Scheune (Stará stodola) sešla uzavřená společnost u příležitosti znovuotevření. Zda ohniskem nákazy byl skutečně hostinec, není ještě stanoveno, prověřují to ale úřady. Server NDR ale napsal, že zřejmě nebyly dodrženy všechny předpisy. Především povinné odstupy, personál neměl roušky a lidé si mezi sebou potřásali rukama.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

„Očividně tam nebylo všechno v pořádku a špatně to dopadlo,“ prohlásil Rainer Balke, který je šéfem dolnosaské pobočky svazu hotelů a restaurací Dehoga.

Nejprve se nakazilo 14 lidí, mezi nimi i majitel restaurace, postupně přibývali další infikovaní, kteří měli vazby na nemocné. V preventivní karanténě je celkem 118 lidí. Majitel restaurace řekl, že neví, zda se u něj lidé opravdu nakazili. Nevyloučil, že se tak mohlo stát ještě předtím nebo až po oslavě.

Ministryně zdravotnictví Dolního Saska Carola Reimannová v případu nevidí žádný důvod uvolňování poměrů zpomalit. „Podle prvních zjištění infekce nesouvisí s normální návštěvou restaurace, neboť to byla očividně soukromá oslava,“ řekla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám