Hlavní obsah

Německo hlásí 5000 nakažených za den. Nejvíc případů má Bavorsko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V případě nákazy novým typem koronaviru není Německo stále ještě na vrcholu pomyslné křivky, tvrdí šéf berlínského Institutu Roberta Kocha pro kontrolu a prevenci nemocí Lothar Wieler. Jeho slova podporují nejnovější statistická čísla. Od středečního do čtvrtečního rána přibylo v Německu téměř pět tisíc nových případů nákazy SARS-CoV-2. Celkem má Německo podle nové bilance více než 36 500 potvrzených případů.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Náměstí Alexanderplatz v centru Berlína je zcela vylidněné.

Článek

Počet obětí se za posledních 24 hodin zvýšil o padesát. Celkem si tak virus vyžádal 198 životů, informoval ve čtvrtek na svých stránkách Institut Roberta Kocha.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Největší celkový počet případů – 7993 – hlásí Bavorsko. Jen s malým odstupem za ním se nachází nejlidnatější německá spolková země Severní Porýní-Vestfálsko (7924). Pomyslné třetí místo v žebříčku nákazy obsadilo se 7283 případy Bádensko-Württembersko na jihozápadě Německa.

Bádensko-Württembersko má nejvyšší počet obětí nemoci Covid-19 ze všech spolkových zemí, zemřelo tam 56 nakažených.

Německá záhada. Hodně nakažených, ale přitom méně obětí

Koronavirus

V přepočtu na 100 tisíc obyvatel je nejhorší situace v Hamburku, který hlásí 1265 potvrzených případů nákazy, což je 69,1 případu na 100 tisíc obyvatel. Berlín má 45,83 případu na 100 tisíc obyvatel.

Reklama

Výběr článků

Načítám