Hlavní obsah

Německá vláda láká k očkování hudebním šlágrem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá vláda chce nasadit šlágr německého zpěváka jihoafrického původu Howarda Carpendalea do kampaně na podporu očkování proti covidu-19. Přetvořená verze písně Hello again podkresluje spot, který bude k vidění v televizích a na streamingových službách od pátku a který má přesvědčit co nejvíce lidí, aby se nechali očkovat. Oznámilo to ve čtvrtek německé ministerstvo zdravotnictví.

Foto: Tobias Schwarz, Reuters

Očkovací centrum v Berlíně

Článek

Krátký spot postupně ukazuje situace, na které si lidé během covidových uzávěr odvykli: lidi na oslavě narozenin, v kavárnách, na koncertě i na naplněném fotbalovém stadionu. „Vraťme se k plnohodnotnému životu,“ zní poselství videa. „Na každém očkování záleží,“ sděluje klip.

Podle ministerstva zdravotnictví budou následovat další televizní spoty, které budou nabádat k dokončení očkování druhou dávkou. Nyní je podle ministerstva zdravotnictví cílem přimět k prvnímu očkování nerozhodnuté občany.

V Německu už také převládá delta

Koronavirus

V 83milionovém Německu bylo dosud alespoň jednou dávkou naočkováno přes 60 procent obyvatel a téměř polovina má dokončené očkování.

Reklama

Výběr článků

Načítám