Hlavní obsah

Nejvíc nakažených v Česku je ve středním věku

Právo, jam, orh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejvíc nakažených lidí je v Česku od 35 do 54 let, celkem je to více než tisícovka pacientů. Nejrizikovější skupina, tedy senioři nad 65 let, je v celkové statistice podle věku na třetím místě s 514 lidmi. Avšak prvenství drží senioři v úmrtnosti.

Článek

Starší lidé mívají řadu zdravotních problémů, které ve spojení s koronavirem mohou mít fatální následky. Naopak nejvíc se Covid-19 vyhýbá Čechům do 24 let. Vyplývá to ze statistik ministerstva zdravotnictví.

Česko ve středu večer evidovalo 3508 pozitivních případů. Zemřelých bylo 39, až na výjimky jde o občany nad šedesát let. Vyléčených bylo 61. Otestováno bylo ke středečnímu ránu 55 017 lidí. Podle náměstka ministra zdravotnictví Romana Prymuly poroste počet vyléčených rychleji. Začne se projevovat léčba u první vlny pacientů.

ON-LINE: V Česku přibylo dalších sedm mrtvých s koronavirem, nakažených je 3508

Koronavirus

Vylučování viru ve standardních případech ustává asi tři týdny až měsíc od nákazy. Tyto počty se mohly ve čtvrtek ráno změnit. Nejvíc nakažených má Praha (ve středu večer 931). Následoval Středočeský (447), Moravskoslezský (319) a Olomoucký kraj (310).

Prymula: Příští týden se doveze 100 tisíc odběrových sad

Koronavirus

Nyní odebrané vzorky z celkem 58 odběrových míst analyzuje 72 laboratoří. Například v Praze se lidé mohou nechat otestovat na čtyřech místech, počet se oproti předvčerejšku navýšil. Thomayerova nemocnice odběrové místo pro veřejnost z kapacitních důvodů uzavřela.

Přibývá i nakažených zdravotníků. Například pět lékařů a přes třicet sester z jednotky intenzivní péče a interny prachatické nemocnice musí od úterý podstoupit domácí karanténu. Dvě pacientky z jedné vesnice zatajily lékařům, že měly kontakt s pozitivně testovanými na koronavirus. Testy u nich ukázaly stejné onemocnění. Nakažení koronavirem se potvrdilo v úterý večer u devíti pracovníků kardiologického oddělení nemocnice Pardubice, jehož provoz bude omezen.

Reklama

Výběr článků

Načítám