Hlavní obsah

Nastal obrat. Čína obnovuje výrobu, ukazují poslední data

Právo, rei

Koronavirus v Číně ochromil od počátku roku výrobu a vůbec ekonomickou aktivitu natolik, že se za tři únorové týdny skokově snížily emise oxidů uhlíků a dusíku, a to až o 35 procent. Nyní jejich koncentrace zase rostou, což naznačuje, že se výroba postupně obnovuje.

Foto: Windy

Středeční koncentrace oxidu dusičitého (NO2) v ovzduší nad východní Asií

Článek

S odkazem na satelitní data shromážděná serverem Windy.com o tom informovala agentura Bloomberg. Data ukázala na stoupající koncentrace oxidu dusičitého, který vzniká spalováním fosilních paliv a plynu.

Podle Bloombergu minulý týden běžela čínská ekonomika na 60 až 70 procent, zatímco v průběhu února byl provoz 50procentní.

V Číně se kvůli koronaviru prosazuje prodej aut přes internet

AutoMoto

Aktivity v Číně v únoru rekordně poklesly. Na rekordním minimu se ocitly index nákupních manažerů i index v sektoru služeb, kde se také hojně propouštělo a vyhlašovaly se razantní slevy.

Podobné to bylo ve zpracovatelském průmyslu a stavebnictví. Řada podniků se ocitla v existenčních potížích.

Reklama

Související témata:

Související články

V Itálii zemřelo na Covid-19 za den 28 lidí

Nejhůře zasaženou zemí z celé Evropy je Itálie. Za den tam přibylo 28 obětí nemoci Covid-19, celkem jich je v zemi už 107. Tamější vláda rozhodla o uzavření...

Sharp bude místo televizorů vyrábět roušky

Roušek a respirátorů je celosvětový nedostatek, kvůli čemuž letí ceny raketově nahoru. Pomoci zklidnit trhy se rozhodla společnost Sharp, která předělá jednu...

Výběr článků

Načítám