Hlavní obsah

Narodila se bez rukou, přesto pomáhá, šije nohama roušky pro zdravotníky

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvaatřicetiletá Norfarrah Syahirah Shaariová z Malajsie se narodila bez rukou, přesto jí nic nebrání v tom, aby se zapojila do boje proti koronaviru. Pomáhá šít roušky pro zdravotnický personál tamních nemocnic, které se potýkají s nedostatkem ochranných pomůcek.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Malajsijka, která se narodila bez rukou, šije pro zdravotníky roušky nohamaVideo: KameraOne

 
Článek

Shaariová se naučila ovládat šicí stroj nohama již před lety, kdy si toužila ušít vlastní oblečení. „Mé tělo neodpovídá konfekčním velikostem, tudíž mi všechno oblečení musel někdo upravovat. Naučit se šít tudíž pro mě bylo něčím, co by mi usnadnilo život,” svěřila se Shaariová.

Nebylo to pro ni ale vůbec jednoduché. Jak sama přiznává, naučit se úplné základy ji stálo hodně úsilí a trpělivosti. Ovšem po osmi letech praxe už zvládne velmi dobře ušít i složitější věci, proto ráda nabídla svou pomoc se šitím ochranných pomůcek.

Porazila rakovinu, při autonehodě přišla o ruku. Teď šije roušky

Koronavirus

S dalšími svými kolegy je součástí programu Teluk Intan Community College, který pracuje na výrobě ochranného zdravotnického vybavení pro potřeby malajsijských nemocnic.

Měsíc s rouškami: virus mizí, počet nakažených i mrtvých klesá

Koronavirus

„Je pro mě opravdovou ctí pomáhat zdravotnickému personálu, který pečuje o nemocné s covidem-19. Díky tomu, že umím šít, jsem součástí skvělého týmu lidí, kteří nabízí nemocničnímu personálu potřebné vybavení,” dodává Shaariová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám