Hlavní obsah

Rouškové královny aneb Kdo si osvojil nošení roušek na jedničku

Novinky, Linda Humlová

Koronavirová pandemie učinila z nošení roušek nezbytnost. Mezi všemi ostatními jsou i ženy, které se k této výzvě postavily čelem a kromě toho, že šíří osvětu a dodržují nařízená pravidla, vypadají i elegantně a stylově zároveň. Které stojí za to následovat?

Foto: Profimedia.cz

Prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová

Článek

Zuzana Čaputová

Asi nejvýraznější postavou veřejného dění, která se s novými nařízeními vypořádala s noblesou sobě vlastní, je prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová. Ostatně ohlasy vzbudila i za oceánem.

Čaputová se totiž již od minulého týdne často objevuje na veřejnosti s rouškou, která barevně ladí s jejím oblečením. Kromě roušky nosí navíc barevně ladící kožené rukavičky, které rovněž zabraňují šíření viru.

Zuzana Čaputová - advokátka chudých, která má styl

Styl

Největší úspěch zatím zaznamenal její outfit, který si oblékla u příležitosti jmenování Igora Matoviče premiérem nové vlády. Oblékla si totiž elegantní fuchsiové šaty s lodičkovým výstřihem, které sladila s lodičkami a ústenkou ve stejné barvě.

Foto: Profimedia.cz

Zuzana Čaputová a její dokonale sladěná rouška s šaty.

V minulém týdnu si zase u příležitosti převzetí demise vlády Petera Pellegriniho Zuzana Čaputová vzala vínové zavinovací šaty, ke kterým taktéž sladila vínovou roušku.

Foto: Profimedia.cz

Prezidentka Slovenské republiky Zuzana Čaputová s premiérem Peterem Pellegrinim

Ze zahraničních hvězd, které z roušek udělaly doslova trend, se těší oblibě například manželka krasobruslaře Jevgenije Pljuščenka, televizní moderátorka Jana Rudkovská.

Ta své roušky nejenže ladí ke svým outfitům, ale rovněž je zdobí plastickými květy luxusní módní značky Chanel či ručně vyrobenými kvítky.

Zdobené roušky ale nejsou ničím novým. V první polovině března už byly k vidění například na dostihovém festivalu v britském Cheltenhamu. Jedna tamější návštěvnice si roušku například vylepšila ozdobou v podobě pusy vytvořené z kamínků.

Roušky byly také k vidění například na týdnu módy v Paříži, který se odehrával na přelomu února a března.

Pařížský streetstyle ovládly barvy i stylové roušky

Styl
Foto: Profimedia.cz

Návštěvnice dostihového festivalu v britském Cheltenhamu

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám