Hlavní obsah

Nákaza udeřila v Seattlu už v zimě, u dětí měli covid-19 za chřipku

Právo, roš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový koronavirus infikoval minulou zimu v Seattlu (stát Washington) nejméně devět tisíc lidí. Třetinu z nich tvořily děti, o nichž panovalo přesvědčení, že mají chřipku. Stalo se tak měsíce předtím, než tam lékaři potvrdili první případ nákazy v USA a úřady zavedly izolaci.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Vyplývá to z testů, které u tehdy odebraných vzorků provedla Texaská univerzita. „Z údajů plyne, že dřív, než jsme si uvědomili, že se šíří covid-19, připadl na každé dva případy chřipky nejméně jeden případ koronaviru,“ citoval Laren Ancelovou, vedoucí univerzitní studie, server britského deníku The Daily Mail.

Čína řeší přenos covidu v mraženém mase. Kanton zakázal dovoz z rizikových zemí

Ekonomika

V kombinaci s poznatky z jiných studií je zřejmé, že přibližně polovina osob s pozitivním testem na koronavirus neměla nikdy žádné příznaky onemocnění, dodal Daily Mail.

Podle studie se koronavirem v čínském Wu-chanu nakazilo asi 12 tisíc lidí ještě dříve, než tam úřady nařídily přísnou karanténu.

Reklama

Výběr článků

Načítám