Hlavní obsah

Nad chytrou karanténou má být dohled, Hamáček pak nebude trvat na krizovém štábu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na projekt chytré karantény bude dohlížet zvláštní orgán, v němž bude zastoupeno ministerstvo zdravotnictví i armáda. Po jednání bezpečnostní rady státu to v pondělí potvrdil vicepremiér a ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD).

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD)

Článek

Zároveň potvrdil, že v případě vzniku orgánu nebude trvat na tom, aby byl znovuobnoven ústřední krizový štáb, jemuž na jaře během epidemie koronaviru předsedal. Podle Hamáčka posoudí záležitost odpoledne vláda.

Hamáček nechtěl závěry bezpečnostní rady upřesňovat s tím, že o nich bude ještě jednat kabinet. Od požadavku na zřízení štábu ustoupí, pokud uvidí, že se komunikace a koordinace chytré karantény zlepšuje.

Dohledovým orgánem na pro projekt chytré karantény bude rada vlády, jejímž předsedou bude premiér Andrej Babiš (ANO), místopředsedy vicepremiér Hamáček a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO). Ministerstvo zdravotnictví se zaměří na odborný dohled, armáda se více zapojí do terénních záležitostí.

Vznik zvláštního zastřešujícího orgánu avizoval před jednáním bezpečnostní rady vládní zmocněnec pro vědu a výzkum ve zdravotnictví Roman Prymula.

Vojtěch proti Babišovi a Hamáčkovi: Armáda nemůže převzít chytrou karanténu

Domácí

Hamáček i premiér Andrej Babiš (ANO) o víkendu naznačili, že projekt chytré karantény by mohla převzít armáda, což ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) odmítl.

Reklama

Výběr článků

Načítám