Hlavní obsah

Na trávě v milánském parku vyznačili barvou kruhy pro slunění

Právo, znk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Milán

Italové už sice mohou znovu z domova a zajít si třeba na procházku, všichni jsou si ale vědomi, že je třeba stále dbát na to, aby se nákaza nezačala znovu nekontrolovatelně šířit. V milánském parku proto přijali poněkud svérázná preventivní opatření.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Správa milánského parku Biblioteca degli Alberi vyznačila na trávníku červené kruhy, které vymezují místa, kde si lidé ať už sami či s rodinou mohou sednout či lehnout, aniž by porušovali preventivní odstupy od ostatních. Na dodržování norem na místě dohlížejí strážníci.

Kruhy na trávníku nechala správa parku vyznačit už 4. května, tedy v den, kdy skončila celostátní karanténa. „Použili jsme na ně ekologickou barvu, a když se obrysy smažou, znovu je nakreslíme,“ vysvětlila Kelly Russelová ze správy parku. „Chceme dát lidem najevo, že je možné trávit čas na veřejných místech a zároveň dodržovat normy,“ dodala.

„Je to dobrý nápad, užíváme si sluníčka, ale zároveň se cítíme bezpečně,“ potvrdil listu Il Giorno jeden z návštěvníků.

Reklama

Výběr článků

Načítám