Hlavní obsah

Na temném newyorském ostrově pohřbívají oběti do hromadných hrobů

New York

Ostrov Hart poblíž New Yorku slouží k pohřbívání lidí, o které se nepřihlásí žádní příbuzní. Na stejném místě nově bude město pohřbívat také pacienty, kteří podlehnou koronaviru a nemají žádné příbuzenstvo, uvedla CNN.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pohřbívání na ostrově HartVideo: Reuters

 
Článek

„Lidi, kteří zemřeli na koronavirus, tam pohřbíme v následujících dnech,” uvedla mluvčí newyorského starosty Freddi Goldsteinová.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Dodala, že v márnicích budou těla uložena dva týdny. Pokud se o ně nikdo nepřihlásí, budou přepraveny na Hart Island. Podle Goldsteinové stačí, aby konkrétní márnici případní příbuzní alespoň kontaktovali. „Na ostrově pohřbíváme pouze jedince, o které nikdo za dva týdny neprojeví ani nejmenší zájem,” řekla.

Foto: Maxar Technologies, Reuters

Satelitní snímek ostrova Hart (vpravo) v New Yorku

Mluvčí starosty doplnila, že týdně město na ostrově pohřbí přibližně 25 lidí. V době koronavirové pandemie ale tento počet stoupl na 25 za den.

Hart Island slouží jako veřejný hřbitov už 150 let. Podle CNN je na ostrově pohřben zhruba jeden milion lidí. Před pandemií nového typu koronaviru platilo, že zde byla umístěna těla, o která se nikdo nepřihlásil po dva měsíce.

Foto: Lucas Jackson, Reuters

Záběry z dronu na pohřbívání na ostrově Hart

Počet potvrzených případů koronaviru v USA stoupá. Blíží se hranici 470 tisíc lidí. Stát New York má více nakažených (téměř 160 tisíc) než kterákoli země na světě. V New Yorku navíc evidují kolem 7000 smrtelných případů.

Foto: John Minchillo, ČTK/AP

Pohřbívání obětí na ostrově Hart v New Yorku

Reklama

Výběr článků

Načítám