Hlavní obsah

Na palubě řecké lodi je už 120 nakažených

Atény

Na palubě řecké lodi Elefterios Venizelos s 383 cestujícími a členy posádky stoupl počet nakažených koronavirem ze středečních dvaceti na 120. Uvedl to řecký deník Katimerini. Úřady jim brání vystoupit. Plavidlo podle deníku převáželo dělníky, kteří pracovali ve španělských loděnicích v době, kdy tam vypukla epidemie nákazy koronaviru. Mířilo do Turecka. V Pireu zakotvilo minulý týden.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Na lodi kotvící u Řecka je 120 lidí nakažených koronaviremVideo: Reuters

 
Článek

Řecko už zaznamenalo 52 obětí nemoci Covid-19, posledními jsou 51letý muž, který zemřel v soluňské nemocnici a 76letá žena se severořecké vesnici Fustani, která byla stejně jako několik dalších izolovaná kvůli tomu, že se tam rozšířil koronavirus SARS-CoV-2 mezi starými lidmi.

Po nárůstu počtu infikovaných na lodi a potvrzené nákaze dvaceti migrantů v uprchlickém táboře Ristona, překročil počet nakažených v zemi 1500.

Premiér Kyriakos Mitsotakisve středu podle agentury Reuters uvedl, že Řecku se dosud daří unikat „tragickým událostem”, které postihly Itálii, Španělsko a Spojené státy. Zároveň ale varoval občany, aby nadále dodržovali přísná vládní opatření v boji proti koronaviru, jinak za to zaplatí vysokou cenu. V zemi je vyhlášen zákaz vycházení, Athény jsou vylidněné.

Reklama

Výběr článků

Načítám