Hlavní obsah

Na Karvinsku přibylo dalších 33 případů koronaviru

Karviná

V Moravskoslezském kraji bylo k pondělku potvrzeno 3334 případů nákazy covidem-19. Od pátku je to o 224 pozitivně testovaných lidí více. Nejvíce nakažených je na Karvinsku, kde přibylo oproti neděli 33 případů a celkem tam je v evidenci od počátku pandemie 1787 lidí, což je 54 procent všech případů v kraji. Od pátku je tam nárůst o 158 případů. Vyplývá to z údajů chytré karantény, tedy Centrálního řídícího týmu Covid-19 (CŘT).

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Důl Darkov

Článek

"Dnešní aktualizace dle CŘT NAKIT je trochu optimističtější i při vysokém počtu testování. Na Karvinsku 33 nových případů, což je v posledních týdnech dlouho nejlepší výsledek," komentoval na Twitteru vývoj nákazy moravskoslezský hejtman Ivo Vondrák (ANO).

Na Ostravsku přibylo v evidenci od pátku 31 nakažených, celkem od počátku pandemie jich tam je 687, a na Frýdecko-Místecku 23 nakažených, dohromady 487. Na Opavsku počet pozitivně testovaných vzrostl o šest na 221, na Novojičínsku o pět na 121 a na Bruntálsku o jednoho na 31.

Karvinsko do karantény nepůjde, rozhodli hygienici

Koronavirus

Ze statistiky vyplývá, že v kraji je aktuálně v karanténě 1598 lidí a hospitalizováno je 38 nemocných. Celkem 1131 lidí už se koronaviru zbavilo a 66 v souvislosti s nákazou zemřelo.

Krajští hygienici v neděli uvedli, že za současné situace není nutné v Moravskoslezském kraji vyhlašovat nová plošná karanténní opatření. Ohnisko nákazy je lokalizované a pozitivní osoby včetně svých kontaktů jsou v domácí izolaci. Zhruba 90 procent nakažených nemá žádné příznaky, případně jen mírné.

Reklama

Související témata:

Související články

Naštvané Karvinsko hledá viníky krize

Města i obce na Karvinsku a Frýdecko-Místecku se ještě nevzpamatovaly ze šoku, který jejich obyvatelům způsobila v pondělí vydaná zpřísňující opatření...

Na Karvinsku se bojí kolapsu zdravotní péče

Chaos, zmatek, panika, strach. Tak lidé charakterizují současnou situaci po zavedení zpřísňujících opatření v souvislosti se šířením nákazy covidem-19 v obcích...

Výběr článků

Načítám