Hlavní obsah

Na Britských ostrovech byl zatčen první člověk za porušení karantény. Hrozí mu vězení

Novinky, nčs

První případ porušení karantény řešili ve čtvrtek večer policisté na ostrově Man. Šestadvacetiletého muže zadrželi, když neuposlechl nařízení o 14denní karanténě po příjezdu na ostrov. Muži kromě vysoké pokuty hrozí i nepodmíněný pobyt za mřížemi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Podezřelý muž byl zadržen na ostrově v Irském moři osmačtyřicet hodin poté, co bylo vydáno nařízení o karanténě pro všechny, kteří na ostrov, který je britským korunním závislým územím, přicestují. Policie dostala instrukce, aby zadržela každého, kdo nařízení poruší, a to i v případě, že se u osoby neprojevují žádné příznaky nákazy novým koronavirem.

Šestadvacetiletému muži, jehož jméno nebylo zveřejněno, nyní hrozí pokuta ve výši až 10 tisíc liber (300 tisíc korun), a také odnětí svobody až na tři měsíce, pokud bude u pátečního soudu shledán vinným.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Na ostrově je zatím potvrzen jeden případ nákazy novým koronavirem. „Snažíme se chránit obyvatele ostrova a zajistit, aby běžný život na ostrově mohl pokračovat i v této situaci,” uvedl ministr Howard Quayle, jenž má správu ostrova ve své kompetenci.

Britové objevili v krvi pacienta protilátku, která může přemoci koronavirus

Koronavirus

„Nedoporučujeme cestovat mimo ostrov. Ustanovená opatření jsou dělána proto, aby ochránila naše občany během této nejisté situace,” dodal Quayle.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám