Hlavní obsah

Měl jsem hodně práce. Mladý Slovák nešel na očkování a teď na kyslíku lituje

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Univerzitní nemocnice Bratislava zveřejnila video, v němž 29letý Tibor přiznává, že udělal chybu, když se nedal očkovat proti covidu-19. Momentálně totiž leží na covidovém oddělení nemocnice na Kramárech a musí dostávat kyslík.

Slovák lituje, že nešel na očkováníVideo: Univerzitní nemocnice Bratislava

 
Článek

Tibor přiznává, že očkování neustále odkládal, protože to nebral tak vážně. „Měl jsem hodně práce, ale když jsem to dostal, už bylo pozdě,“ řekl Tibor. Jeho nemoc měla zpočátku lehký průběh, ale po několika dnech se projevila slabost a horečka.

Osmý den musel zavolat záchranku, protože si naměřil saturaci, tedy nasycení krve kyslíkem, 75 procent. Obvyklé číslo je přitom mezi 95 a 99 procenty. Skončil v nemocnici napojený na kyslík.

„Beru to jako velkou a zásadní chybu, že jsem nebyl očkovaný, protože teď jsem v nemocnici a potřebuju kyslík, abych vůbec mohl dýchat. Bez kyslíku to nejde,“ uvedl Tibor.

Německo pospíchá ke kolektivní imunitě

Evropa

Vyzývá ostatní, aby covid brali vážně a dali se očkovat. „Ať neohrožují jiné lidi a hlavně sebe. Pokud je tohle to nejmenší, co můžeme udělat, dát se očkovat, tak každému bych doporučil co nejrychleji tak učinit a neváhat. Kdyby se dal vrátit čas, okamžitě bych se dal očkovat a neodkládal bych to,“ říká ve videu.

Tibor už jednou dostal termín na očkování, ale nešel tam a pak na to už nemyslel. Nyní věří, že léčba zabere a co nejdříve půjde domů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám