Hlavní obsah

Lidem po celém světě dochází trpělivost, proti karanténě se začínají bouřit

Novinky, jem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Spolu s náznaky toho, že pandemie koronaviru zřejmě dosahuje nebo brzy dosáhne vrcholu, přicházejí z celého světa zprávy o tom, že lidem v karanténě dochází trpělivost. Proti preventivním opatřením se začínají bouřit. Nepokoje byly o víkendu hlášeny od Indie až po Spojené státy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Brazilský prezident Bolsonaro se zúčastnil demonstrace proti karanténěVideo: Reuters

 
Článek

Spojené státy jsou s asi 800 tisíci nakaženými a téměř 43 tisíci oběťmi koronavirem zdaleka nejzasaženější zemí světa, přesto se občané vzbouřili hned v několika státech. Na protest „patriotů“ v Pensylvánii dokonce jeho účastníci přijeli ozbrojeni, ke střetům s policií tam ale zatím nedošlo.

Lékaři z UK vyzývají k uvolňování opatření proti koronaviru

Domácí

To ve francouzském hlavním městě je situace už několik dní vypjatější. Na pařížských předměstích se dopouštějí výtržností především příslušníci etnických menšin, kteří se bouří proti údajné policejní brutalitě během karantény. Policie během obou víkendových nocí použila proti výtržníkům obušky a slzný plyn.

Paříží druhou noc zmítaly nepokoje

Evropa
Foto: Aziz Taher, Reuters

Snímek z demonstrace v Libanonu

KoroNERV-20: Vládní podpora ekonomiky je nižší než jinde v EU

Ekonomika

V německých Drážďanech pojali občané protest o poznání klidněji. Nespokojení majitelé hotelů a restaurací o víkendu na náměstí Neumarkt prostřeli prázdné stoly, aby tím upozornili, že každým dnem přicházejí o zisk. V Berlíně k násilí také nedošlo, ale protestující dávali rozhořčení najevo velmi hlasitě, poznamenal Telegraph.

Foto: Christian Mang, Reuters

Demonstrace v Berlíně

Drsná zpověď zdravotnice, která odpojuje nakažené pacienty od přístrojů

Koronavirus

V Brazílii se k demonstrujícím občanům přidal dokonce prezident Jair Bolsonaro. Do ulic vyšli také obyvatelé nejlidnatější země světa Indie. Tam si ale strážci zákona neberou servítky a neukázněné občany mrskají rákoskou. A bez násilí se střety nespokojených občanů s policií neobešly ani v Jižní Africe.

Foto: ČTK/AP

Nepokoje v Jižní Africe

Reklama

Výběr článků

Načítám