Hlavní obsah

Letadlo Smartwings je na cestě do Prahy, veze 1,9 milionu roušek a 100 tisíc respirátorů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Další z letadel Smartwings Group míří z Číny do ČR s nákladem zdravotnického materiálu. Přistát by mělo v noci na úterý, informovala mluvčí společnosti Vladimíra Dufková.

Foto: Smartwings Group

Foto z nakládky zdravotnického materiálu na letišti v Šanghaji

Článek

„Ve 13:15 hod. středoevropského času odletěl Boeing 737-900 ze Šanghaje, na palubě veze 1,9 milionu roušek a 100 tisíc respirátorů. Předpokládaný čas přistání letadla v Praze je před druhou hodinou ranní,” uvedla Dufková.

Již v noci na pondělí v Praze přistálo se zdravotnickým materiálem letadlo ČSA Airbus A319, které přivezlo milion roušek a další zdravotnický materiál.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Smartwings Group se prostřednictvím svých letadel ve spolupráci s příslušnými ministerstvy podílí na zajištění dopravy potřebného zdravotnického materiálu z Číny a na repatriaci českých občanů do ČR ze zahraničí.

Počet nakažených koronavirem je mnohonásobně vyšší, než jsou potvrzené případy

Koronavirus

Další zdravotní materiál do Česka přivezl velkokapacitní letoun ve službách NATO Ruslan, na palubě byla i část daru skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. PPF poskytla respirátory nebo testy na koronavir.

„Naše pomoc v rozsahu více než 100 milionů korun je do Česka dopravována postupně. Včera v ranních hodinách přiletěla první část letadlem Ruslan, další by měla být doručena v úterý. Dopravu do ČR zajišťuje ministerstvo vnitra a ministerstvo zdravotnictví. Na žádost krizového štábu jsme upravili rozsah naší pomoci podle aktuálních potřeb: například uhradíme nákup 50 plicních ventilátorů pro potřeby českých nemocnic,” řekla Novinkám mluvčí PPF Jitka Tkadlecová.

Do leteckého mostu jsou zapojena také letadla společnosti China Eastern.

Reklama

Výběr článků

Načítám