Hlavní obsah

Letadlo se zdravotnickým materiálem přistálo v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Do Prahy přiletěl stroj společnosti China Eastern s dodávkou více než milionu respirátorů. Jedná se o jednu z dodávek zdravotnického materiálu v rámci nouzových opatření kvůli pandemii koronaviru.

Na letišti Václava Havla přistálo letadlo s rouškamiVideo: Aktu.cz

 
Článek

Letadlo přistálo v Ruzyni podle plánu v 11:22. Ministr vnitra Jan Hamáček (ČSSD) na sociálních sítích v noci na pátek informoval, že Airbus 330 je na cestě.

Foto: Novinky

Dodávka obsahuje 1,1 milionu respirátorů a hned po přistání ji zkontroloval ministr vnitra Jan Hamáček, premiér Andrej Babiš a ministryně financí Alena Schillerová.

„Postavili jsme letecký most z Číny do Česka a jsem přesvědčen, že po sobotě budeme z nejhoršího venku a že sem budeme pomůcky dostávat pravidelně,” řekl po přistání Hamáček.

Celková hodnota nákladu je podle Hamáčka až kolem 80 milionů korun. Vyhrazená částka je nyní podle Babiše 3 miliardy korun, ale není problém je navýšit, pokud bude třeba.

Cesta hasičů na letiště. Zdroj: Hasičský záchranný sbor ČRVideo: HZS

Babiš následně poděkoval prezidentovi Miloši Zemanovi a místopředsedovi představenstva CEFC Jaroslavu Tvrdíkovi, kteří podle něj mají v zemi dobré kontakty.

V sobotu ráno má dorazit další nákladní letadlo China Eastern s více než sedmi miliony roušek.

Letadlo s rouškamiVideo: Facebook Jana Hamáčka, .

Stát podle ministra vnitra Jana Hamáčka (ČSSD) počítá týdně se třemi letadly s dodávkami zdravotnického zboží z Číny po dobu asi šesti týdnů. První letadlo z Číny s dodávkou 150 000 rychlotestů na zjišťování nákazy novým typem koronaviru přistálo v Praze v noci na středu.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám