Hlavní obsah

Lékaři odmítli hospitalizovat Bond girl Olgu Kurylenkovou s koronavirem

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bond girl ukrajinské národnosti žijící šest let v Londýně Olga Kurylenková byla před několika dny pozitivně testována na koronavir, přičemž ji více než týden trápila teplota a velká únava. Protože jí bylo špatně, obrátila se na lékaře z jedné londýnské nemocnice, kteří ji ale odmítli hospitalizovat. Oznámili jí, že berou pouze nemocné, jež bojují o život. Vrátila se tedy domů s doporučením, že když se její stav zhorší, má si zavolat sanitku.

Foto: Profimedia.cz

Olga Kurylenková

Článek

Když Olga Kurylenková svým fanouškům na Instagramu oznámila svůj pozitivní test na koronavir, začali ji fanoušci zahrnovat kromě přání brzkého uzdravení i dotazy, proč, když jí je tak špatně, není v nemocnici.

Herečka se jim hned následující den svěřila se svou zkušeností. Přestože jí bylo špatně, byla v londýnské nemocnici odmítnuta. Lékaři její stav vyhodnotili jako méně závažný a doporučili jí domácí léčbu. Stejně jako většina nemocných s koronavirem dostala paralen na snížení teploty a byl jí doporučen klid na lůžku.

Bondgirl Olga Kurylenková se nakazila koronavirem

Film

Olga Kurylenková je nyní v domácí léčbě a konečně, po více než týdnu vysokých teplot, se její stav pomalu začal zlepšovat.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Thank you to everyone who has sent me well wishes, I’m overwhelmed with everyone’s kindness. I wanted to take this opportunity to answer the most common questions that I’ve been asked regarding Coronavirus. Why I’m not in hospital? Because hospitals are full and they are only taking patients that are struggling with life, if I understand correctly. I was told that if I get worse to call an ambulance. Where I got tested? In the hospital when an ambulance took me there after I called because my fever was over 39. How did I get tested? They took a swab from my throat. Where did I get coronavirus? Impossible to know. It could be anywhere. I could have touched a taxi handle and gotten it from there. It’s on surfaces! For a week my temperature was stable 38. Sometimes up to 38.5. Today it’s come down 🙏 Спасибо всем за поддержку и за тёплые слова!!! Вот ответы на некоторые из ваших вопросов: Почему я не в больнице? Потому, что больницы переполнены и забирают только людей которые борются с жизнью. Мне сказали что если станет хуже звонит опять в скорую. Где мне сделали тест? В больнице куда меня привезла скорая с температурой выше 39. Как сделали тест? Берут мазок в горле. Где я заразилась коронавирусом? Невозможно знать, так как это может быть где угодно! Он на поверхностях. Я могла открыть дверь такси и поймать его с дверной ручки. Неделю моя температура была 38-38,5. Сегодня она уменьшилась 🙏 #Coronavirus #коронавирусp #StaySafe

Příspěvek sdílený Olga Kurylenko (@olgakurylenkoofficial), Bře 16, 2020 v 10:46 PDT

Herečka doposud neví, kde se nakazila. Sama předpokládá, že mohlo jít například o kliku dveří taxíku či přes jiné věci, jež mohou být zdrojem nákazy. Prozatím nebyl vzat do karantény ani nikdo z jejího okolí či z lidí, se kterými byla v kontaktu, než onemocněla.

Olga Kurylenková: Nikdy nezapomenu na to, co je to mít hlad

Styl

Pozitivní test na koronavir mají i další slavní, například herec Tom Hanks a jeho manželka Rita Wilsonová. Pár je momentálně v izolaci v Austrálii, kam Hanks přijel kvůli přípravám natáčení filmu o Elvisovi Presleym.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Pozitivně testován byl i norský herec Kristofer Hivju, který se proslavil rolí severského válečníka Tormunda v seriálu Hra o trůny.

Reklama

Související témata:

Související články

Praktici teď ordinují přes mobil

Ordinace dětské lékařky Martiny Holé z Českých Budějovic se v pondělí doslova změnila v telefonní ústřednu. Od rána rodiče volali, zda mohou s dětmi přijít....

Výběr článků

Načítám