Hlavní obsah

Kyjevská policie zabavila 100 tisíc uloupených roušek

Kyjev

Snaha vydělat na strachu z koronaviru vedla na Ukrajině k loupeži 100 tisíc chirurgických roušek. Policisté ale lupiče v úterý dopadli a roušky potřebné v době šíření nemoci COVID-19 zajistili. Policejní video zachytilo, jak kontrolují ukradené krabice s rouškami a vyslýchají lupiče.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Gang v Kyjevě ukradl 100 tisíc roušekVideo: Reuters

 
Článek

„Místo aby jednali o pořízení (roušek) a cenových podmínkách, zločinci ho napadli (podnikatele), zbili ho a vzali mu roušky,“ uvedla policie. Zmínila současně, že zločinci se vydávali za policisty: „V policejních uniformách pod výhružkou použití střelných zbraní vzali kriminálníci celou zásilku.”

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Ukrajina se kvůli přibývajícímu počtu možných nakažených připravuje na vyhlášení přísné karantény v celé zemi. Zavírají se všechny obchody s výjimkou těch s potravinami a léky. Od středy nebude v Kyjevě jezdit metro, v Charkově a v Dnipru nefunguje ani pošta. Do autobusů a tramvají bude moci nastoupit jen deset lidí.

Zakazují se všechny veřejné akce, jichž se účastní více než deset lidí včetně mší. Restaurace mohou jídlo pouze dovážet. Zakázána bude i individuální doprava mezi městy, oznámil server Kyiv Post.

V zemi je pět potvrzených případů nákazy a jedna oběť. U ženy, která zemřela v Žytomiru, se zatím neví, zda byla nakažená nemocí Covid-19, uvedla Ukrajinska Pravda

Reklama

Výběr článků

Načítám