Hlavní obsah

Na Karvinsku roste počet nakažených, mimořádná opatření se rušit nebudou

Aktualizováno

V okrese Karviná zůstanou v platnosti některá protikoronavirová omezení. Důvodem je zvyšující se počet nakažených v souvislosti s Dolem Darkov. V neděli to uvedl ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO).

Článek

Podle Vojtěcha odhalilo testování 2000 lidí v Dole Darkov k nedělním 16:00 hodin 212 případů nákazy covidem-19. Z toho 154 u zaměstnanců dolu, 54 u jejich rodinných kontaktů a u čtyř pracovníků jiných dolů na Karvinsku, konkrétně tři z Dolu ČSM-Jih a jeden z Dolu ČSA. Mezi zaměstnanci Dolu Darkov je nakaženo i šest pendlerů z Polska.

V této souvislosti se nebudou od pondělí rušit některá omezení. Nebudou se rušit zákazy návštěv v nemocnicích, nebudou povoleny akce nad 100 osob.

Je to zoufalství, popsala hygienička dohledávání nakažených horníků

Domácí

Opatření budou platit bez časového omezení, podle Vojtěcha to bude přinejmenším 14 dní. "Samozřejmě pokud kraj se rozhodne vyhlásit stav nebezpečí a pan hejtman zvolí nějaké další opatření, tak to bude na něm," uvedl ministr. Situace v rámci celého kraje ale podle něj není závažná, problém je lokální. Vojtěch také řekl, že zavření Dolu Darkov zatím není na místě.

Ministr rovněž uvedl, že kvůli pokračování restrikcí pravděpodobně bude udělena výjimka, která by umožnila uspořádání zápasů fotbalové ligy, ve kterých hraje Karviná. Karvinští fotbalisté by ve středu měli nastoupit v Opavě, v neděli doma hostit Spartu. "Pokud by byli pouze hráči a realizační tým, je to akceptovatelné riziko," řekl Vojtěch.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám