Hlavní obsah

Lidé v obci na Uherskohradišťsku musí znovu nasadit roušky

Novinky, coe
Aktualizováno

Testy prokázaly nákazu novým typem koronaviru u osmi lidí v třítisícovém Vlčnově na Uherskohradišťsku. Od sobotních 16:00 lidé musí podle nařízení hygieniků opět začít používat roušky ve vnitřních prostorech.

Foto: Mapy.cz

Vlčnov

Článek

Kromě povinnosti nosit roušky se nesmí hromadných akci zúčastnit více než 500 lidí.

Hejtman Jiří Čunek (KDU-ČSL) o nákaze informoval v pátek večer na svém facebookovém profilu. "V našem slováckém Vlčnově se prokázala nákaza koronavirem u osmi lidí. Proto se vyhlašuje od zítřka (soboty) nošení roušek, zavírání obchodů však nebude. Buďte opatrní, ale nebojte se. U většiny ze 420 pozitivně testovaných v našem kraji byl průběh lehký," napsal v pátek Čunek.

Starosta Vlčnova Jiří Matušík (nestr. za ODS) prostřednictvím oficiálních webových stránek obce požádal na základě doporučení krajské hygienické stanice občany, aby zejména v uzavřených prostorách používali pokrývku úst a nosu a desinfekci. "Další informace budou poskytovány průběžně," uvedl Matušík.

Podle údajů ministerstva zdravotnictví přibylo v Česku v pátek 130 potvrzených případů koronaviru. Je to počtvrté za sebou, kdy byl denní přírůstek vyšší než 100.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám