Hlavní obsah

Koronavirus v Itálii předčasně ukončil zimní sezonu

– Řím
Právo, bor

Úřady italského autonomního regionu Tridentsko, Jižní Tyrolsko (Trentino, Alto Adige) rozhodly o ukončení provozu lyžařských lanovek a vleků. Podle agentury ANSA to oznámil s předstihem guvernér provincie Tridentsko Maurizio Fugatti a v pondělí to tamní úřady potvrdily.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Záběry z dronu na lyžařská střediska na severu Itálie, která kvůli koronaviru zejí prázdnotouVideo: Reuters

 
Článek

V provincii Trentino se lanovky a vleky zastaví v úterý večer a sousední Jižní Tyrolsko bude následovat ve středu. V obou provinciích, které jsou hlavním cílem domácích i zahraničních lyžařů, registrují na pět desítek lidí nakažených koronavirem, včetně několika lékařů, a jejich počet každým dnem roste.

Je to divadlo, komentoval kontroly na hranici v Mikulově jeden z řidičů

Koronavirus

Tridentsko, Jižní Tyrolsko sousedí s Lombardií a Benátskem, které byly kvůli viru zcela nebo zčásti uzavřeny do izolace. V nejsevernějším italském regionu je více než dva a půl tisíce kilometrů sjezdovek a každý rok tam tráví zimní dovolenou na padesát tisíc Čechů. To je několikanásobně více než v Lombardii nebo v Benátsku.

Uzavření vleků a lanovek by mělo být preventivním krokem, který zastaví obrovský pohyb desetitisíců lidí a omezí možnosti dalšího šíření koronaviru.

V Itálii se kvůli koronaviru bouří vězni, osm mrtvých

Koronavirus

Kontroly na Brenneru

Od úterka zavádějí úřady rakouského Tyrolska sanitární kontroly osob přijíždějících z Itálie do Rakouska. Oznámil to tyrolský hejtman Günther Platter. Kontroly se budou týkat jak silniční dopravy, tak cestujících ve vlacích. Ti, jimž bude naměřena zvýšená teplota, by neměli být vpuštěni na rakouské území. Platter zároveň opakovaně varoval před cestami do rizikových oblastí.

Zvažte návrat a zkontrolujte provoz na hranicích, radí Čechům v Itálii konzul

Koronavirus

Italská letecká společnost Alitalia v pondělí oznámila, že ruší další lety z milánského letiště Linate. Před propuknutím nynější nákazy operovala Alitalia z Milána denně 204 letů, nyní jich zůstává 26.

Reklama

Výběr článků

Načítám