Hlavní obsah

Koronavirus v Česku ustupuje. Ve kterých okresech ale nakažených stále přibývá?

Zatímco průměrná statistika počtu nově nakažených koronavirem v Česku vykazuje optimistickou tendenci, v některých okresech nových pacientů stále přibývá. Jsou to regiony na severu Moravy, ale také v západních Čechách. Na opačném konci stojí okres Pelhřimov, kterého jako by se výkyvy v počtu nakažených ani nedotkly.

Článek

Je nutné zdůraznit, že níže uvedené počty případů jsou kumulativní, tedy celkové od začátku počítání, nikoli případy aktivní. Někteří pacienti se uzdravili, někteří zemřeli. Zatímco od posledního sčítání v neděli večer ministerstvo zdravotnictví neudává žádný nový případ nákazy, v minulých dnech některé okresy vykazovaly stálý nárůst, byť o jednotky případů.

Poslední data krajských hygienických stanic jsou z neděle 3. května. Stoupající počet nakažených zaznamenal Frýdek-Místek. Za týden od 27. března do 3. května má 29 nových pacientů z původních 204 (nyní 233). Nárůst o 15 pacientů zaznamenal Nový Jičín, a to ze 72 před týdnem na 87. Karviná má celkem 123 pacientů, za týden se počet zvýšil o devět. Ostrava-město má 405 nakažených, z toho 34 přibylo za poslední týden.

Počet nakažených stoupá také na západě republiky. Cheb za poslední týden zaznamenal 23 nových pacientů, nyní jich je 244. Nárůst hlásí také Domažlice, a to o 14 lidí za posledních sedm dní, nyní jich tam je 340. Také Most zaznamenal nárůst o osm pacientů na 38.

Trvalý nárůst hlásí i hlavní město Praha, od 27. března o 44 nových pacientů, z toho o osm od 2. do 3. května. Nyní má kumulativně 1735 nakažených, 700 se uzdravilo.

Pozoruhodný vývoj má nákaza covid-19 v okrese Pelhřimov. Tam se od 8. března, kdy zaznamenal dva nakažené, jejich počet nezvýšil, graf ukazuje setrvalý stav.

Reklama

Výběr článků

Načítám