Hlavní obsah

Koronaviru podlehl i věhlasný americký neurochirurg

Nákaze novým koronavirem v pondělí podlehl renomovaný třiasedmdesátiletý newyorkský neurochirurg a pediatr James T. Goodrich, který proslul 27hodinovou úspěšnou operací, při níž oddělil hlavou srostlá siamská dvojčata. V úterý o tom informoval deník The Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

James T. Goodrich

Článek

„Byl chloubou naší instituce a bude nám skutečně chybět. Jeho odbornost, schopnosti, laskavost i noblesa,“ cituje britský deník ředitele dětské nemocnice, kde Goodrich působil, Philipa O. Ozuaha.

Italský herec byl kvůli karanténě zavřený 36 hodin s mrtvolou své sestry

Koronavirus

James T. Goodrich se věnoval pediatrii v newyorkském Bronxu třicet let. Poslední roky své praxe působil jako šéf oddělení neurochirurgie, kde předával své zkušenosti. Do historie svého oboru se ale zapsal především v roce 2016 již zmíněnou operací, při níž se mu podařilo za 27 hodin oddělit hlavou srostlé pětiměsíční chlapce.

Zachráněná siamská dvojčata narozená v roce 2015 v Chicagu byla srostlá lebkou a sdílela i mozkovou tkáň. Chlapci byli srostlí na ploše 5 až 7 centimetrů. Operace, která vyšla na 2,5 milionu dolarů, trvala 27 hodin.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám