Hlavní obsah

Karanténa jí přišla dlouhá, tak spáchala 17letá dívka sebevraždu

Novinky, jky

Čas je relativní a zejména mladým mohou připadat opatření na omezení pohybu osob a společné socializace nekonečná. Bohužel, když se k tomu všemu nabalí psychické potíže, je jen krůček ke tragédii. A k té bohužel došlo v britském městě Sale nedaleko Manchesteru, kde spáchala sebevraždu 17letá nadějná zpěvačka.

Foto: Profimedia.cz

Uzavření doma a rychlá změna životního stylu může mít u citlivějších lidi vážné psychické následky.

Článek

Její rodina uvádí, že si vzala život, protože na ní myšlenka tři měsíců strávených doma působila, jako by tam měla strávit 300 let.

Sedmnáctiletá Beth Palmerová byla považována za talentovanou zpěvačku, studovala na ni a měla bez nadsázky život před sebou. Podle její rodiny ale začala být doslova posedlá tím, že stávající omezení každodenního života nikdy neskončí.

Nakažená žena porodila v umělém spánku, teď se vrátila domů i s dítětem

Koronavirus

Studentku našli doma mrtvou jen několik dnů poté, co byla v Británii zavedena opatření na omezení pohybu osob kvůli pandemii koronaviru. Délku jejich trvání odhadla britská vláda na tři měsíce. Zoufalí rodiče dívky uvedli, že nezaznamenali žádné varovné signály toho, že by měla nějaké vážnější psychické potíže. Prý byla jen smutná až frustrovaná z toho, že se nemůže vidět s přáteli a chodit do školy.

„Nemám pochyb o tom, že to nařízení o nevycházení ven sehrálo hlavní roli v Bethině smrti. Nemohla ve škole dokončovat své vzdělání, nemohla se vídat s kamarády. Měla dojem, že tři měsíce pod zámkem doma pro ni budou dlouhé jako 300 let. Myslím, že těmi třemi měsíci začala být až posedlá a ovládl ji pocit, že to nikdy neskončí,” uvedl otec dívky Mike.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Myslí si, že případů bude víc

Mladá dívka už běžně zpívala po místních hospodách a snila o kariéře zpěvačky. Svou sebevraždou na konci března po sobě však zanechala zdrcené rodiče, kteří se s velkou ztrátou jen velmi obtížně smiřují.

V rozhovoru pro ITV rodiče uvedli, že se bojí, že by mohla izolace a velká změna v životech podobně ničivě zapůsobit na více mladých lidí.

„Nechtěl bych ani pomýšlet na to, že by nějaká další rodina musela procházet tím, čím si nyní procházíme my. I kdyby probírání tohoto tématu zachránilo jedno dítě, stojí to za to. Nikdo by si neměl připadat tak izolovaný, aby učinil tento krok,” dodal Palmer.

Reklama

Výběr článků

Načítám