Hlavní obsah

Jste sobecký idiot, obul se Feri do Volného za nenošení roušky ve Sněmovně

– Praha • Aktualizováno
Novinky, Klára Beranová, Dominika Jeřábková

Nezařazený poslanec Lubomír Volný, který byl do dolní komory zvolen za SPD, ve čtvrtek dorazil do Poslanecké sněmovny oblečený v tričku a bez roušky. Poslanec TOP 09 Dominik Feri ho kvůli tomu nazval „sobeckým idiotem”. Vášně kvůli nenošení roušek později vyústily ve rvačku u předsednického pultíku.

Feri nazval Volného kvůli nenošení roušky ve Sněmovně sobeckým idiotemVideo: psp.cz

 
Článek

Feri reagoval poté, co Volný bez roušky mluvil asi půl hodiny u řečnického pultíku ve Sněmovně, kde se ve čtvrtek projednává prodloužení nouzového stavu.

„To, co se tady událo, bylo něco naprosto neuvěřitelného. Pane kolego Volný, jste sobecký idiot, protože tady mluvíte bez roušky, bez roušky na mikrofon. Nemáte kouska elementárního vkusu a nevezmete si roušku na svůj projev. To je něco naprosto neuvěřitelného,“ prohlásil Feri.

Nezařazení poslanci zvolení za SPD odmítají nosit roušku ve Sněmovně

Domácí

Volný již na začátku týdne ve videu zveřejněném na sociálních sítích avizoval, že spolu s kolegou Marianem Bojkem nebudou nosit ve Sněmovně roušky.

„Je to naše svobodné politické a společenské rozhodnutí,“ uvedli.

Foto: Česká televize ČT24

Lubomír Volný

Bojko vystoupil ve čtvrtek na plénu s projevem tři hodiny po Volném, také v tričku a bez roušky, na což reagoval místopředseda Sněmovny Vojtěch Pikal (Piráti), který právě řídil schůzi.

Jednání o prodloužení nouzového stavu přerušila rvačka, Volného vykázali

Domácí

„Chtěl bych upozornit, že platí příkaz, že bychom se měli pohybovat v rouškách. Respektuji vaše právo porušovat vše možné, ale cítím se povinen na to upozornit,” reagoval.

Foto: Česká televize ČT24

Marian Bojko

Vondráček: Vypnul bych mu mikrofon

Podle webových stránek Sněmovny platí uvnitř sněmovních objektů povinnost nosit roušku nebo jinou ochranu dýchacích cest.

Předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO) po Volného vystoupení Novinkám řekl, že přemýšlí nad tím, zdali je namístě tuto „provokaci” řešit.

„Když to budeme nějak řešit, uděláme hlavně velkou radost panu Volnému, který to dělá pouze s úmyslem na sebe upozornit. Myslím, že mu ten, kdo schůzi řídil, měl odejmout slovo, když tam pouštěl nějakou nahrávku,” řekl a dodal, že k názoru poslance Feriho má blízko.

Nadchází čas vánoční. Jak ho letos bude možné strávit

Vánoce

Volný se ve svém půlhodinovém projevu mimo jiné obul do vlády s tím, že šíří dezinformace. Ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO) zase nařkl, že prý vyhrožuje některým nemocnicím, které nemají problém s covidovými pacienty a stíhají i mimoakutní péči, že jim zákroky mimo akutní péči neproplatí.

Ze záznamu také pouštěl různé výroky odborníků na covid, které zazněly v médiích.

Volný měl později ve Sněmovně ještě jeden výstup. Když mu místopředseda Sněmovny Tomáš Hanzel (ČSSD) po urážkách vypnul mikrofon, došel k předsednickému pultíku, kde se strhla potyčka.

Poslanci se porvali u předsednického pultíku

Domácí

Reklama

Výběr článků

Načítám