Hlavní obsah

Nezařazení poslanci zvolení za SPD odmítají nosit roušku ve Sněmovně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nezařazený poslanec Lubomír Volný, původně zvolený za hnutí SPD, odmítá spolu se svým kolegou Marianem Bojkem nosit ve Sněmovně roušky. Uvedl to ve videu na sociálních sítích.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Lubomír Volný na jednání Poslanecké sněmovny.

Článek

„Je to naše svobodné politické a občanské rozhodnutí,” řekl ve videu. Na veřejnosti hodlá roušku nosit, aby neznepokojoval ostatní občany.

Podle webových stránek Sněmovny platí uvnitř sněmovních objektů povinnost nosit roušku nebo jinou ochranu dýchacích cest. Poslanci roušky běžně nosí a hovoří v nich u řečnického pultu.

„Rouška = symbol nového světového řádu”

„My z politických i občanských důvodů nebudeme v Poslanecké sněmovně nosit symbol nastupujícího nového světového řádu a globálního ekonomického resetu - roušky,” prohlásil Volný.

Deníky otiskly reklamu o škodlivosti roušek

Koronavirus

Ve videu dále hovoří o uměle přiživované covidové krizi a uvádí, že se na tomto divadélku už nechtějí, byť symbolicky, politicky podílet.

„Je to bezohlednost vůči ostatním lidem ve Sněmovně,” komentoval to předseda Sněmovny Radek Vondráček (ANO).

Volný loni v prosinci například přišel podpořit na pražské Malostranské náměstí demonstranty, kteří protestovali proti pokračování nouzového stavu a vládním opatřením.

Nošení roušek na veřejnosti snižuje reprodukční číslo pod 1, zjistila studie

Koronavirus

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám