Hlavní obsah

Italové nemají kam ukládat nemocné. Lůžka stojí i ve stanech

Brescia

Už tak kritická situace v Itálii se s dále rostoucím počtem nakažených novým koronavirem neustále dramatizuje. Ve zdravotnických zařízeních docházejí léky, chybí personál a nově také lůžka a další kapacity. V epidemií těžce zasažené Lombardii proto úřady staví před nemocnicemi stany a povolávají na pomoc studenty a lékaře v důchodu, napsala agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Italské nemocnice v Lombardii zřizují provizorní stany pro pacienty s koronaviremVideo: AP

 
Článek

Jen v Lombardii úřady ve středu evidovaly 8 725 nakažených a 744 mrtvých. Pro nové pacienty ve vážném či kritickém stavu tak není dost míst na jednotkách intenzivní péče. Pacienti jsou ošetřováni v improvizovaných stanech, které úřady narychlo budují před nemocnicemi.

Agentura AP v pátek zveřejnila záběry z prostoru nemocnice v Brescii. Improvizovaná lůžka tam budou umístěna do bývalé nemocniční prádelny. Podobně si musí poradit i v dalších městech regionu Lombardie, kde je mají celkem 610 lůžek na odděleních intenzivní péče, přičemž 605 z tohoto počtu je už obsazených.

Rozhodujeme jako na válečné frontě. Staří mají smůlu, popisuje lékař situaci v Itálii

Koronavirus

Itálie je současnou epidemií nemoci Covid-19, která se do světa od konce minulého roku do světa šíří z Číny, postižena nejvíce. Virem SARS-CoV-2, jež chorobu Covid-19 způsobuje, se prozatím nakazilo přes 15 tisíc lidí, přičemž tisícovka lidí v Itálii nemoci podlehla.

Reklama

Výběr článků

Načítám