Hlavní obsah

Itálie zařadila ČR mezi rizikové země

Novinky, ČTK, Alex Švamberk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím/Praha
Aktualizováno

Itálie zařadila Českou republiku mezi rizikové země. Uvedlo to ve středu odpoledne české ministerstvo zahraničních věcí. Do země tak bude možné cestovat pouze s negativním testem na koronavirus ne starším než 72 hodin. Opatření platí od středy 8. října.

Článek

Se zařazením ČR na italský seznam rizikových zemí se počítalo, protože se nedaří zastavit nárůst počtu nakažených. České ministerstvo zahraničí už předem avizovalo, že k této změně dojde.

Lidé mohou test absolvovat až na letišti po příletu do Itálie.

Doposud Itálie požadovala negativní testy na covid-19 jen pro přijíždějící z Chorvatska, Řecka, Malty, Španělska a některých francouzských regionů.

V Itálii přibývá nakažených, v zemi prodloužili nouzový stav

V Itálii zaregistrovali za den 3678 nově potvrzených případů nákazy koronavirem. Je to poprvé od 24. dubna, kdy číslo překročilo tři tisíce.  Zemřelo 31 nakažených, což je o tři více než předchozí den. Itálie má po Británii druhý nejvyšší počet obětí z řad nakažených, celkem je jich už 36 061. Koronavirová nákaza se tam potvrdila u 333 940 lidí.

Italská vláda ve středu prodloužila nouzový stavu kvůli epidemii covidu-19 až do konce ledna příštího roku. Nařídila nosit roušky ve všech venkovních prostorách. Podle zdrojů agentury Reuters by mělo opatření vstoupit v platnost od čtvrtka.

Návrh kabinetu premiéra Giuseppa Conteho na prodloužení nouzového stavu dnes dopoledne schválili poslanci poměrem 253 hlasů proto třem. Hlasování se však na protest neúčastnila opozice. V úterý opatření prošlo italským Senátem.

Reklama

Výběr článků

Načítám