Hlavní obsah

Indie má lék na covid-19

Právo, ČTK, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Indické úřady povolily lék Itolizumab domácí společnosti Biocon pro léčbu mírných až vážných dýchacích obtíží včetně těch, způsobených covidem-19.

Foto: Denise Cathey, ČTK/AP

Ilustrační fotografie.

Článek

„Kontrolní studie s náhodným výběrem ukázala, že všichni pacienti, jimž byl podán itolizumab, reagovali pozitivně a zotavili se,“ řekla šéfka Bioconu. V kontrolní skupině, jejímž členům lékaři podali placebo, několik lidí na následky covidu-19 zemřelo.

Itolizumab, používaný i na lupénku, by mohl být jedním z prvních ověřených léků na nemoc. Podle nedávné britské studie prokázal účinek také kortikoid dexametazon s protizánětlivým působením, který se používá například jako podpůrný prostředek při protinádorové léčbě, ale také při kožních potížích, onemocnění střev či plicních chorobách.

Asi jsem udělal chybu, řekl Texasan, než zemřel. Nakazil se na covidové party

Koronavirus

V Indii přibývá nakažených po desetitisících. Ti tak činí 12 procent všech nově nakažených po světě, poznamenal deník Hindustan Times. V neděli jich za posledních 24 hodin země zaznamenala dalších bezmála 29 tisíc. Celkem se nakazilo už 850 tisíc Indů, z nichž téměř 23 tisíc zemřelo.

Reklama

Výběr článků

Načítám