Hlavní obsah

Hejtman Vondrák se zlobí na ministerstvo: Pomůcek dali málo a uvádějí chybný počet nemocných

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slova chvály v sobotu nenalézal hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO) pro postup ministerstva zdravotnictví při zvládání situace spojené se šířením nového koronaviru. Na facebookovém profilu se zlobil, že kraj dostal mnohem méně ochranných pomůcek, než měl. Vadí mu také, že ministerstvo na webu uvádí víc potvrzených případů nemoci Covid-19, než jich skutečně je.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák (ANO)

Článek

V Moravskoslezském kraji podle Vondráka v sobotu přibyl jeden případ nákazy novým typem koronaviru. Celkem tak je v kraji už sedm nakažených.

„Potvrzuji tímto, že máme sedmý případ (nákaza v zahraničí) s pozitivním nálezem koronaviru. Jde o nákazu ze zahraničí. Nemáme 11 nakažených, jak mylně uvádí web ministerstva zdravotnictví a přebírají to média bez ověření s mou osobou nebo Krajskou hygienickou stanicí v Ostravě,“ hejtman na Facebook po 15:00. Web ministerstva kolem 17:00 uváděl 10 nakažených pro Moravskoslezský kraj.

„Způsob zajišťování pomůcek je nepřijatelný”

Kraj od státu podle Vondráka obdržel místo domluvených čtyř až pěti tisíc respirátorů jen 1200.

Chybí nám milion respirátorů, přiznal Vojtěch

Koronavirus

„Na základě intervence u ministra Vojtěcha nám bylo přislíbeno dalších dva tisíce respirátorů. Policie vypomůže tisícovkou. Považuji tento způsob zajišťování ochranných pomůcek za nepřijatelný. Očekáváme, že v příštím týdnu se situace radikálně bude měnit k lepšímu. V každém případě budeme dále jednat a informovat,“ zlobí se moravskoslezský hejtman.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám