Hlavní obsah

Fotbalista Panenka má koronavirus, leží na JIP

Novinky, ČTK, alt, dos

Legendární fotbalista Antonín Panenka (71) je hospitalizován ve vážném stavu na jednotce intenzivní péče. Informaci zveřejnil ve středu klub Bohemians 1905 na svém twitterovém účtu a vzápětí doplnil, že u legendárního útočníka byla potvrzena nákaza koronavirem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Antonín Panenka na snímku z roku 2018

Článek

"Čestný prezident Bohemians Praha 1905, legenda Klokanů a celého československého a českého fotbalu Antonín Panenka byl dnes převezen do nemocnice na jednotku intenzivní péče. Autor legendárního dloubáku je připojen k přístrojům, které podporují jeho životní funkce," uvedl klub Bohemians.

"U Antonína Panenky byla před malou chvílí potvrzena nákaza koronavirem. Jedná se o aktuální test," dodal posléze klub.

Bývalého kreativního záložníka nejvíce proslavila vítězná penalta ve finále ME 1976 v Bělehradu proti Německu, kterou tehdy netradičně kopl dloubákem doprostřed branky. Jeho "panenka" se stala oficiálním fotbalovým termínem používaným po celém světě.

Panenka téměř celý fotbalový život strávil v Bohemians, čtyři roky působil v Rapidu Vídeň a v Rakousku ještě na závěr kariéry dohrával v nižších soutěžích. Za národní tým odehrál 59 zápasů a vstřelil 17 gólů. Vedle zlata z Bělehradu má Panenka i bronz z italského Eura z roku 1980, kdy byl také vyhlášen nejlepším fotbalistou Československa.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám