Hlavní obsah

Do Česka dorazilo dalších 19 500 dávek vakcíny

Praha

Do Česka ve středu dorazilo 19 500 dávek vakcíny proti covidu-19 od firem Pfizer a BioNTech. Mluvčí ministerstva zdravotnictví Barbora Peterová Novinkám potvrdila, že se jedná o dodávku, která měla do Česka dorazit do konce letošního roku.

Foto: Ondřej Deml, ČTK

Ampule vakcíny proti covidu-19 od firem Pfizer a BioNTech

Článek

Vakcínu dostala už například Ústřední vojenská nemocnice v Praze, potvrdila její mluvčí Jitka Zinke. První očkovací látku mají dostat i kraje, svých 975 dávek očekávají během dne například Ústecký nebo Jihočeský kraj.

Česko má s přípravou očkování zpoždění. Doženeme to za dva tři měsíce, říká koordinátor

Domácí

Původně mělo Česko dostat dodávku 19 500 dávek vakcíny už v pondělí nebo úterý. Zpoždění bylo podle výrobce způsobeno problémy s logistikou. Ministerstvo zdravotnictví v pondělí jako další termín dodávky uvedlo čtvrtek 31. prosince.

Již v sobotu 26. prosince pak Česko převzalo prvních 9750 dávek, rozděleny byly do Prahy a Brna.

Svět čeká na hlavní zbraň proti covidu. Vakcínu od AstraZenecy dostane nejvíc lidí

Domácí

V Praze očkovala od neděle Fakultní nemocnice v Motole, Ústřední vojenská nemocnice (ÚVN), Nemocnice na Bulovce a Všeobecná fakultní nemocnice, která se o 40 procent dávek podělila s Fakultní nemocnicí Královské Vinohrady.

V Brně vakcína směřovala do fakultní nemocnice v Bohunicích a Fakultní nemocnice u svaté Anny, svých necelých 5000 dávek rozdělily také do menších zdravotnických zařízení v regionu nebo domovů pro seniory. Asi 700 dávek poskytly i Moravskoslezskému kraji.

Reklama

Výběr článků

Načítám