Hlavní obsah

Dětský tábor na Plzeňsku skončil předčasně. Dívka z Prahy měla koronavirus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli koronaviru skončil minulý týden předčasně dětský tábor v Letinech u Plzně. Jedna z účastnic - nezletilá dívka z Prahy - měla pozitivní test na covid-19. U dalších lidí se nákaza neprokázala.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednalo se o tábor s 80 dětmi a zhruba 20 dospělými. Dítě nemělo příznaky, hygienici se na dívku zaměřili po informaci o pozitivním nálezu u jejího otce.

„Měla pozitivního tatínka, podařilo se ji dohledat díky trasování, zafungovalo to,“ řekl Právu Michal Bartoš, ředitel Krajské hygienické stanice v Plzni.

Dítě bylo okamžitě izolováno a odvezeno, ostatní šli do karantény. „Vyjel tam odběrový tým, nabrali se všichni včetně dospělých, výsledky jsme měli obratem a byly negativní,“ doplnil Bartoš, podle něhož organizátoři po dohodě ukončili tábor o několik dní dříve.

Moravskoslezský kraj čeká na pomoc vojáků. Nákazu měli i v klimkovických lázních

Koronavirus

V obci Letiny nebylo podle něj potřeba přijímat žádné opatření. Starosta Jaroslav Vraný ČTK řekl, že hygienici ho o uzavření tábora kvůli koronaviru neinformovali. Podle něj byl tábor na hranici obcí Letiny a Skašov.

Iva Páleníčková ze Střediska Letiny, kde se tábory konají, na dotaz Práva detaily uvést nechtěla. „Je to nepodložená informace, nechci, abyste o tom psali,“ uvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám