Hlavní obsah

Osobní asistentka Ivanky Trumpové má koronavirus

Novinky, bož

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osobní asistentka Ivanky Trumpové má pozitivní test na nemoc covid-19. Uvedl to server americké stanice CNN. Trumpová je dcera amerického prezidenta Donalda Trumpa a také členkou týmu jeho poradců. Členem tohoto týmu je i její manžel Jared Kushner.

Foto: Carlos Barria, Reuters

Dcera Ivanka Trumpová se svým manželem Jaredem Kushnerem

Článek

Podle serveru nebyla asistentka v posledních týdnech v osobním kontaktu s Trumpovou. Poslední dva měsíce totiž kvůli koronavirové krizi pracuje z domova.

Průběh jejího onemocnění byl dosud asymptomatický. Trumpová i Kushner byli na covid-19 testováni s negativním výsledkem. Jde nicméně o třetího člověka z okolí amerického prezidenta, který se nakazil koronavirem.

V USA může být až 100 tisíc mrtvých s koronavirem, varoval Trump

Amerika

Pozitivní test na koronavirus má také tisková mluvčí viceprezidenta Mikea Pence Katie Millerová, jak americká média uvedlav pátek. Ve čtvrtek pak informovala o tom, že pozitivní test na covid-19 měl také jeden z Trumpových asistentů.

Test na koronavirus měli podle Bílého domu podstoupit i Trump a Pence, oba s negativním výsledkem. „Oba se těší skvělému zdraví,” uvedl Hogan Gidley z tiskového odboru Bílého domu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám