Hlavní obsah

Čech vyvinul pomůcku zajišťující bezpečnost pro klienty kosmetických salonů

Novinky, das

Čas otevření kosmetických salonů se blíží (11. 5. 2020), zajistit ale včas dostatečnou ochranu zákazníků, ale i samotných kosmetiček, nemusí být vůbec jednoduché. Vědom si tohoto faktu byl i český podnikatel Jan Baťha, který vyvinul speciální izolační box BF Antivir 2020, který má zjistit maximální bariéru mezi obsluhou a klientem, zároveň poskytne možnost pohodlně provádět kosmetické procedury.

Foto: archív Jana Baťhy

Izolační box BF Antivir 2020

Článek

„Během procedur je vyloučeno, aby měl klient na ústech roušku, proto jsem se snažil najít vhodné řešení, jak tuto bezpečnostní pomůcku nahradit. Při vývoji bylo potřeba skloubit jak schopnost ochrany klienta, tak potřeby kosmetičky, která pro svou práci potřebuje určitý prostor k manipulaci. Výsledkem je mobilní izolační box, který se snadno umístí kolem klienta a zároveň ponechá prostor pro práci kosmetičce díky otvorům umístěným v zadní části krytu,“ vysvětluje Jan Baťha.

Zavřené kadeřnictví a kosmetiky vadí Čechům víc než zavřené hranice

Domácí

Patentovaný ochranný kryt dokáže česká firma vyrobit v rámci několika dní. Jedinou překážkou, která ve výrobě může stát, je výpadek dodávky plexiskla do Česka, jelikož jej ve velkém celý svět nakupoval pro zhotovení ochranných přepážek v obchodech.

Přehledně: Co se kdy otevře podle zrychleného scénáře

Domácí

Výhodou boxu je, že jej budou moci kosmetičky používat i po odeznění koronavirové epidemie a chránit sebe i své klienty například i v období chřipek.

Reklama

Související články

Zvyšte hygienu, omezíte šíření viru

Mnoho lidí pracuje doma, ale stále je jich dost i na pracovištích. Všude je nutné dodržovat zvýšenou hygienu. Důležitý je správně prováděný úklid, vhodně...

Výběr článků

Načítám