Hlavní obsah

Byl zvyklý na dětskou radost, teď ho obklopilo hrobové ticho

Novinky, nčs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Gianmarco Vargas z Peru pracoval jako profesionální klaun, jenže v současné době nemá pro koho vystupovat. Byl zvyklý na veselé skotačení dětí, během pandemie ho však nahradil smutek a doslova hrobové ticho. Společně se svojí manželkou se totiž nechali zaměstnat ve firmě na výrobu rakví, která naopak během pandemie prosperuje.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Peruánský profesionální klaun kvůli pandemii vyrábí rakveVideo: AP

 
Článek

Vargas s manželkou Milagros vystupovali zejména mezi dětmi. On se převlékal za klauna, ona zase organizovala dětské akce. Během pandemie koronaviru však jejich byznys zkolaboval, akce se nepořádají a o vystoupení klauna taky není zájem.

Vzhledem k tomu, že jejich rezervy nebyly nekonečné, rozhodli se manželé, že se nechají zaměstnat ve firmě, která naopak zažívá smutný boom. Společnost Eternal Life, která vyrábí v Peru rakve, zaznamenala místo obvyklé poptávky na 50 rakví týdně zhruba pětinásobný nárůst.

K tomu, aby byli ve firmě schopní vyrobit 250 rakví týdně, potřebují zaměstnance. Vargas tak využil situace a našel si práci výrobce rakví. Jeho žena ve firmě šije textil do interiéru.

Neprodané pivo našlo nové využití, do kanálu nemusí

Muži

Přes smutnou atmosféru je Vargas s prací spokojený. „Mám rodinu, kterou musím živit. Jsem rád, že mám práci. Když někomu říkám, že vyrábím rakve, tak nevěří, že by tak veselý člověk jako já mohl dělat tak smutnou práci,” říká Vargas.

„Řekl jsem dětem, že se vrátím. Že tohle všechno jednou skončí a pak se zase budeme všichni smát, hrát si a já budu zase předvádět kouzelnické triky v převleku klauna,” věří Vargas.

Peru potvrdilo více než 300 tisíc případů nákazy novým koronavirem. Přes 10 tisíc lidí v souvislosti s onemocněním covid-19 zemřelo.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám