Hlavní obsah

Britský premiér Boris Johnson se plánuje příští týden vrátit k práci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Britský premiér Boris Johnson, který musel být začátkem dubna hospitalizován kvůli těžkému průběhu nemoci covid-19, by se mohl od pondělí vrátit k práci, uvedl zpravodajský web The Telegraph.

Foto: Pippa Fowles, ČTK/AP

Britský premiér Boris Johnson se po zotavení z koronaviru vrátí do práce

Článek

„Fakt, že měl ve středu telefonní hovor s královnou Alžbětou II. naznačuje, že je plně připraven vrátit se do práce,” řekl Telegraphu zdroj blízký Johnsonovi.

SPECIÁL: COVID-19 | Vše o nákaze, rady a tipy, jaké jsou příznaky

Koronavirus

Premiér podle informací webu požádal své ministry, aby na příští týden naplánovali jednání kabinetu, kde ho seznámí s nejnovějším vývojem ohledně šíření nákazy ve Spojeném království. Johnsona, který se po propuštění z nemocnice zotavuje na venkovnském sídle Chequers, dočasně zastupuje ministr zahraničí Dominic Raab.

V britských nemocnicích zemřelo podle informací ze čtvrtečního večera dalších 616 pacientů s koronavirem, což je o skoro 150 úmrtí méně než o den dřív. Celkem hlásí Británie od začátku epidemie 18 738 mrtvých. Nových případů nákazy koronavirem naopak přibylo o 4583 více než předchozí den.

Johnson je pod palbou za nečinnost

Koronavirus

Potvrzena byla nákaza dosud u více než 138 tisíců lidí. Slabinou je v Británii stále testovací kapacita. Vláda slíbila, že do konce tohoto měsíce budou laboratoře schopné provádět minimálně 100 tisíc testů na koronavirus denně. Nyní je testovací kapacita zhruba 50 tisíc.

Reklama

Výběr článků

Načítám