Hlavní obsah

Benátky kvůli koronaviru odkládají placení vstupného do města

Novinky, mšv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Od letošního července měli v Benátkách jednodenní výletníci platit vstupné. Kvůli koronaviru se ovšem termín zavedení posune o rok, uvedl s odkazem na starostu města Luigiho Brugnara server Independent.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Benátky jsou obvykle turistů plné a čelí kvůli tomu mnoha výzvám. V minulosti proto zavedly celou řadu restrikcí a zákazů pod pohrůžkou pokut. Od prvního července si nově měli jednodenní výletníci vstup do města rezervovat a platit. Kvůli koronaviru se však plán realizuje až od příštího léta.

Starosta Benátek Luigi Brugnaro uvedl, že pokud by se vstupní poplatek zaváděl už letos, mohla by to být pro město ekonomická katastrofa. „Zabere nejméně rok, než se nám podaří vše vrátit do starých kolejí,“ řekl pro list La Reppublica.

Plán je nicméně takový, že během klidnějších dní se bude platit vstupné 3 eura (81 korun), ve frekventované době až 10 eur (270). Týká se to však jen jednodenních návštěvníků. Při přespání v hotelu je totiž do ceny pokoje započítána takzvaná městská daň, jejímž placením zbylí turisté přispívají do městské kasy na nezbytnou údržbu a další výlohy.

Delfín v Benátkách byl podvrh, vyfotili ho někde úplně jinde

Koronavirus

Reklama

Výběr článků

Načítám