Hlavní obsah

Arcibiskup z Canterbury tajně pomáhal v nemocnici

Novinky, tcs

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po britské královně je druhým nejvýše postaveným činovníkem anglikánské církve. Arcibiskup z Canterbury se však během koronavirové pandemie vydal přímo do první linie. Aby na sebe nepřitáhl pozornost, sloužil tajně jako kaplan v londýnské nemocnici St. Thomas.

Foto: Profimedia.cz

Justin Welby při velikonoční mši streamované kvůli koronaviru online.

Článek

Během koronavirové krize jsou kostely a další svatostánky uzavřeny. Jak ale zjistil deník Telegraph, arcibiskup Justin Welby si ke svým věřícím cestu našel. V dubnu sloužil jako kaplan v nemocnici, která léčila pacienty s covidem-19.

„Justin dělal dobrovolníka od začátku opatření, pracoval spolu s dalšími nemocničními kaplany a modlil se s nemocnými a umírajícími. Spadá pod tuhle nemocnici, tak zamířil tam,“ uvedl pro Telegraph zdroj z arcibiskupova okolí.

Vzhledem k tomu, že se nacházel i v infekčním prostředí, dostal čtyřiašedesátiletý arcibiskup bezpečnostní školení. „Je v tom osobní riziko, ale o něm nepřemýšlí. Podle něj je to to, co by měli křesťané dělat – pomáhat ostatním,“ dodal zdroj z jeho okolí.

Na starosti neměl jen nemocné trpící covidem-19. Modlil se i s rodinou těžce nemocné šestitýdenní holčičky, která v nemocnici byla z jiných důvodů. Při jiné příležitosti ho prý pacient poznal a okamžitě zavolal své rodině, aby se mohli s arcibiskupem modlit všichni společně.

Doktoři mi zachránili život, vzkázal Johnson

Koronavirus

V nemocnici ležel i nemocný premiér Boris Johnson, jak však Telegraphu uvedl zdroj, s arcibiskupem se „bohužel minuli“.

Welbyho pozvala do nemocnice reverendka Mia Holbornová, která má v St. Thomas‘ Hospital na starosti tým kaplanů. „Jsme velmi vděční, že si arcibiskup z Canterbury našel čas navštívit naše pacienty. Někteří z nich jsou na tom velice špatně a mít podporu a požehnání od arcibiskupa je pro ně v těchto těžkých časech všechno,“ uvedla Holbornová.

Reklama

Výběr článků

Načítám