Hlavní obsah

Adresátovi bez roušky se zboží nevydá, říká šéf přepravní společnosti

Právo, Jindřich Ginter

O tom, že přeprava zboží v období koronavirové krize je ještě o něco větší výzvou než běžně, hovoří pro Právo dlouholetý šéf přepravní společnosti Geis CZ Daniel Knaisl. „Je hodně věcí, které teď musíme dělat navíc,” říká.

Foto: maž, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak teď v nouzovém stavu funguje logistika? 

Mnoho dopravců ztratilo zakázky pro automobilový průmysl. Stojí jim stovky kamionů. Vnitrostátní systémové přepravy palet a kusového zboží ale fungují v podstatě bez omezení. Celkově se ovšem objem přepravovaného zboží snížil. Pro mnoho firem, institucí a osob jsme ale jedinou možností, jak si zajistit materiál do výroby, zboží do prodejny či náhradní díl.

Doprava je v karanténě poloviční, o víkendu je téměř umrtvena

Mobil

Není problém i situace, že někdo něco poslal, ale příjemce je už mezitím tzv. uzavřený?

Musíme ještě více komunikovat se zákazníky, snažit se mít předem informaci o tom, že příjemce zboží skutečně převezme.

Je hodně věcí, které teď musíme dělat navíc, hlavně v přeshraniční přepravě, kde je třeba řešit řadu omezení i na hranicích.

Jak chráníte své zaměstnance?

Dezinfekce pracovních prostor včetně dopravních prostředků je základem. To se týká i skladové techniky, jakou jsou vysokozdvižné vozíky nebo zakladače, skenery a klávesnice počítačů, a to hlavně při střídání směn.

Zaměstnanci jsou vybaveni ochrannými pomůckami. Zrušili jsme osobní odběr zboží na našich pobočkách, řidiči nevyzvedávají a nedoručují zboží v případě, že člověk, se kterým komunikují, nemá roušku nebo její ekvivalent.

Reklama

Výběr článků

Načítám