Hlavní obsah

5 tipů na to, jak přeprat špatnou náladu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dopadá na vás aktuální nelehká situace i horšící se počasí? Nepoddávejte se a vyzkoušejte našich 5 tipů, které mohou přinést lepší náladu vám i vašim blízkým.

Foto: Lidl.cz

Radost vám mohou udělat i maličkosti.

Článek

 1. Usmívejte se

Může vám to připadat zvláštní, ale úsměv má opravdu velkou sílu. Nejen, že se díky němu začnou lidé usmívat i na vás. Po nějaké době sami zjistíte, že máte díky zvednutým koutkům lepší náladu i vy sami.

2. Odpočívejte

Máte někdy den, kdy byste nejraději nevylezli z postele? To je naprosto normální. Pokud tedy máte možnost pobýt v posteli o trochu dýl, směle do toho! Dopřejte si třeba o víkendu den v posteli se vším, co k tomu patří. Pořádnou snídaní, oblíbeným filmem, seriálem nebo knížkou a sladkým nicneděláním. Zapojit můžete samozřejmě i svou rodinu a vytvořit si tak menší rituál. Což takhle pravidelné filmové večery třeba s klasikou Sám doma?

Foto: Lidl.cz

Nezapomínejte na pravidelný přísun vitaminů v ovoci a zelenině.

3. Pečujte o sebe

Péče o sebe nezahrnuje jen kosmetické přípravky a masáže. Důležité je i jídlo. Nezapomeňte na pestrou stravu, ve které by nemělo chybět ovoce, ani zelenina. Doplníte tolik potřebné vitamíny a například při loupání mandarinek dobijete energii i díky jejich citrusové vůni.

4. Vyrazte do přírody

Dlouhá procházka mezi stromy, kdy neslyšíte nic jiného než šustění listí, je všelék. Stojíte před zdánlivě neřešitelným problémem? Obujte boty, ztlumte mobil a vyrazte. Uvidíte, že chvilka o samotě v přírodě vám dokonale pročistí hlavu a na konci procházky se už nějaké řešení třeba objeví samo.

5. Radujte se z maličkostí

Dělejte si radost maličkostmi. Zavolejte někomu, s kým nemůžete být v osobním kontaktu, kupte si něco jen tak pro radost nebo udělejte radost a pomozte druhým. Možnost máte ve všech prodejnách Lidl, kde začíná tradiční sbírka Srdce dětem. U pokladny stačí přispět libovolnou částkou a pomoci tak nemocným dětem i jejich rodinám, které v aktuální situaci potřebují o to větší podporu. Za 30 Kč dostanete samolepku, kterou můžete nalepit přímo v prodejně u plakátu s konkrétním dítětem, kterému je sbírka určena, a pomyslně mu tak věnovat i své srdce. Sbírka startuje v pondělí 2. listopadu a potrvá do neděle 15. listopadu. Přispět můžete také online na tomto odkazu: https://app.srdcedetem.cz/chci-pomoci

Foto: Lidl.cz

Udělejte radost druhým a věnujte své srdce dětem.

Výběr článků

Načítám