Hlavní obsah

Očima Saši Mitrofanova: Tumor ruské rakoviny se usídlil na Hradě a v Lánech

Alexandr Mitrofanov, Alexandr Mitrofanov

Ruští vojáci se v ukrajinské Buči nechovali jako lidské bytosti. Jak ale včera řekla ruská historička a spisovatelka Tamara Ejdelmanová, která je po začátku války v emigraci v Portugalsku, v Rusku dlouhá léta vládne boj všech proti všem a kult násilí. Tedy nebylo toto chování nijak překvapivé.

Foto: Milan Malíček

Alexandr Mitrofanov

Článek

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ke zvěrstvům v Buči napsal: „Radím matkám ruských vojáků, aby se na to podívaly. Podívejte se, jaké bastardy jste vychovaly. Vrazi, lupiči, katani.“ Svět je v šoku, ač by správně být v šoku neměl. Když se vojáci ocitnou v situaci, v níž si myslí, že mohou někoho, ze svého hlediska oprávněně, ponižovat, budou ponižovat. Vybavte si Američany ve věznici Abú Ghrajb v Iráku.

Ruským vojákům rozvázal ruce Vladimir Putin, když jim řekl, že na Ukrajině mají likvidovat nacisty. Putinova propaganda už v průběhu války ústy šéfredaktorky Russia Today Margarity Simonjanové prohlásila, že nacistů je na Ukrajině překvapivě víc, než se předpokládalo, tudíž i mezi civilním obyvatelstvem. Takže ruští vojáci vraždili s požehnáním, a přitom nevybočili ze zaběhlého způsobu násilného života, na který byli zvyklí z domova.

Ukrajina už požádala příslušné mezinárodní organizace, aby byl na Putina vydán zatykač jako na válečného zločince. Svět se bude muset rozhodnout, co s obrovským nádorem Ruské federace, který by se chtěl roztahovat dál do Evropy. Metastázy tohoto nádoru totiž prorostly do evropských a mimoevropských států. Každý stát se s nimi bude muset vypořádat po svém, ale nás by měly zajímat české výhonky.

Už se zase aktivizují. Zpochybňují všechno, co se týče odporu Ukrajinců bojujících proti ruským okupantům. Stále a neúnavně pracují na tom, aby se Češky a Češi co nejdříve dostali do střetu s Ukrajinkami, kterým země poskytla útočiště. Je to pátá kolona nepřítele v době války.

Běžné projevy těchto pomocníků válečných zločinců, to jsou často bezejmenné metastázy. Největší tumor ruské rakoviny v Česku je ale na Pražském hradě a v Lánech. Někdejší vicepremiér Jan Kalvoda se domnívá, že český parlament by se měl probudit a zbavit se tohoto nádoru, protože je smrtelně nebezpečný pro český stát. Stejně je naladěn senátor Václav Láska.

Poslanci a senátoři mají jedinečnou možnost. Místo aby jen slovně vyjadřovali solidaritu s bojující Ukrajinou, mohli by v rámci svých pravomocí zasáhnout kreaturu, která dlouho sloužila Kremlu a Ukrajinu vědomě poškozovala. Teď chce být papežštější než papež, ale na základě dlouholetých veřejných zkušeností není osobou, které by se mělo věřit jediné slovo.

Reklama

Výběr článků

Načítám