Hlavní obsah

Ženy v ruské tramvaji zbily násilníka, který napadl průvodčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Proti opilci, který v tramvaji v jihosibiřském Novokuzněcku vztáhl ruku na průvodčí, zasáhly kromě jí samotné i další razantní dámy z řad cestujících. Video z incidentu si získalo na ruských sociálních sítích velkou popularitu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Pod záběry se podle ruských médií rozpoutala více než živá diskuse, ve které nechybějí obecné soudy ("nejtěžší je práce s lidmi"), specifické postřehy ("průvodčí je nějaká nervózní"), slova obdivu ("ta mu to nandala, jak se patří"), rady ("za trest bude pět let pracovat jako průvodčí") či výstrahy ("žen se ani nedotkni – ne proto, že jsou křehké, ale protože je to smrtelně nebezpečné").

Příběh má ale pokračování: původce incidentu, který uprchl před rozlíceným osazenstvem tramvaje, zadržela podle serveru Life.ru policie. Tu o dopadení násilníka požádala průvodčí s pohmožděným hrudníkem po úderu, kterým opilec odpověděl na její upozornění, že v takovém stavu by neměl cestovat veřejnou dopravou. Násilníkem se podle serveru ukázal být 24letý obyvatel města, který již má záznam v rejstříku za majetkovou trestnou činnost. O vině a trestu se rozhodne po vyšetření mladého muže na psychiatrii.

Novokuzněck s více než půl milionu obyvatel se dosud zapsal do dějin svatbou autora Zločinu a trestu Fjodora Michajloviče Dostojevského, jakož i hutěmi vybudovanými v éře komunistického diktátora Josifa Stalina, kdy město bylo přejmenováno na Stalinsk.

Reklama

Výběr článků

Načítám