Hlavní obsah

Výherní tiket nosil bez povšimnutí v peněžence, pak přišel šok

Novinky, Tomáš Andres Skoupý

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Christopher Sargent z amerického Oregonu si zakoupil tiket na konci srpna, založil ho do peněženky a úspěšně na něj zapomněl. To, že vyhrál pohádkovou výhru ve výši 5,7 milionu dolarů (zhruba 132 milionů korun) se tak dozvěděl po více než měsíci.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zkusit štěstí se muž z Portlandu rozhodl 24. srpna, když si v obchodě řetězce Plaid Pentry na severu města vsadil v soutěži Megabucks. V obchodě sázel pravidelně, takže tiket pouze rutinně zasunul do peněženky a následně na něj zapomněl.

Sargent sází se ženou jednou měsíčně, takže když v září přišel opět do prodejny a otevřel peněženku, zjistil, že poslední los zapomněl ověřit. „Prodavač si nebyl jistý, co jsem vyhrál, ale řekl: ‚Vypadá to, že budete muset jet do Salemu,“ uvedl Sargent pro společnost Oregon Lottery, která soutěž provozuje a právě v Salemu sídlí.

Výherce miliardového jackpotu se přihlásil za pět minut dvanáct

Koktejl

Cestou domů si tak netrpělivý Sargent prověřil čísla sám. Šokovaně zjistil, že vyhrál jackpot ve výši 5,7 milionu dolarů (132 milionů korun).

„Strčil jsem los do taštičky a schoval ji za akční figurku Hulka. Říkal jsem si, že tam bude v bezpečí,“ se smíchem vysvětlil Sargent s odkazem na supersilného komiksového hrdinu.

Odměnu dostal i obchod

Se ženou se rozhodli vybrat si výhru postupně. Po třicet let tak budou od společnosti dostávat po odečtení daní 129 200 dolarů ročně (zhruba 3 miliony korun).

Zkrátka nepřijde ani obchod, kde byl vítězný los zakoupen. Provozovatel loterie mu vyplatí 1 procento z výherní částky, tedy 57 tisíc dolarů (1,3 milionu korun). „To, co by mohlo být považováno za ‚nešťastný‘ obchod, se nyní stalo naší nejšťastnější prodejnou,“ uvedl ředitel oregonského řetězce. Obchod totiž před dvěma lety vyhořel.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám